Inductie pannen

Inductie pannenset

december 12, 2017

by — Posted in Huis & Tuin

Een inductie pannenset kopen is noodzakelijk als u een inductiekookplaat heeft. Het mooie is dat de pan rechtstreeks wordt verhit zonder dat er sprake is van onnodig energieverlies. Daarom willen mensen tegenwoordig graag een inductie pannenset kopen via internet, want het de inductietechniek bespaart op het stroomverbruik en is goed voor het milieu.

Veel mensen kiezen voor deze trendy vorm van koken omdat het energiebesparend werkt, zeer veilig is en ze heel eenvoudig hun fornuis kunnen schoonmaken na het eten bereiden. Het verschil met inductie pannen en pannen van andere materiaalsoorten is dat ze aan de oppervlakte magnetiseren. Uiteraard hebben de fabrikanten van inductiekookplaten rekening gehouden met elke maat pan die er voorhanden is, dus de kans dat pannen elkaars ruimte afsnoepen tijdens het koken behoort tot de verleden tijd. Een ander voordeel is dat de pan zeer snel kan opwarmen en er altijd sprake is van egale verwarming op de panbodem.

Inductiepannen zijn herkenbaar aan het speciale logo

Elke inductiepan kan alleen warm worden via het elektromagnetisch veld dat ontstaat tussen de kookplaat en de pan, dus alles eromheen wordt niet warm, wat prettig is voor onder andere de kinderveiligheid. Ook komt er hierdoor geen onnodige energie vrij. Zonder magnetische laag op de pan kan geen contact worden gemaakt met de kookplaat. Daardoor is het van belang de juiste pan te gebruiken bij inductiekoken.

Zeker als u een goede kok bent of een hoge kwaliteit van uw eten nastreeft, is het een must om kwalitatief hoogstaande pannen te hebben voor uw inductiewarmtebron. Een goede inductie pannenset heeft een dikke bodem die de doorgegeven warmte snel kan verdelen. Let bij het kopen van inductiepannen ook of het een tri-ply model is, want hun met triplex vergelijkbare meerlaags aanpak is namelijk een supergeleider. Aan een speciaal logo kunt u altijd zien of een pan een inductiepan is. Ook de aloude gietijzeren pannen zijn bruikbaar op een inductiekookplaat.