Karpervissen Frankrijk

Karpervissen in Frankrijk in openbaar water

april 19, 2018

by — Posted in Activiteiten

Karpervissen in Frankrijk in openbaar water is ideaal voor iedereen met een vishobby heeft. Frankrijk heeft een grote hoeveelheid meren, stuwmeren en rivieren waar je uitstekend kunt vissen. De Franse regering heeft altijd stevig ingezet op goed waterbeheer en een gezonde visstand. Daardoor is karpervissen in Frankrijk in openbaar water zo populair, want in geen enkel ander Europees land tref je zulke mooie vissen aan je hengel als hier.

Behalve karpervissen in openbaar water heb je ook de keuze bij een karpervisvakantie om te vissen in zogeheten betaalwater. Dit is een begrensd stukje water waarbij je gegarandeerd een geweldige visvangst zal meemaken. Dit is ook niet verwonderlijk, want je betaalt dan een soort van pacht om te mogen vissen in viswater van de allerbeste omstandigheden die een visser zich wensen kan. Daarnaast is er bij karpervissen in Frankrijk in openbaar water veel mogelijk, dit loopt uiteen van de hengel uitwerpen in een kabbelend beekje tot avontuurlijk vissen in wild water in de ongeschonden Franse natuur.

Mooie vakantie met karpervissen in Frankrijk in openbaar water

Wil je een voordeliger karpervisvakantie, dan is het misschien een betere keuze om te gaan voor karpervissen in Frankrijk in openbaar water. Bij de openbare visgelegenheden in Frankrijk bij meren of rivieren tref je doorgaans zaken aan die je in Nederland nooit zal tegenkomen. Denk aan een relatief grote visvangst en veel grotere exemplaren van elke vissoort. Zo kan een karper soms wel een lengte van een meter hebben en een gewicht tot wel dertig kilo.

We kunnen iedereen aanraden om bij een reisorganisatie te boeken of reserveren voor karpervissen in Frankrijk in openbaar water. Binnen enkele uren rijden zit je al rondom uitstekend viswater voor karpers in een prachtige natuur, of het nu Noord-Frankrijk of Zuid-Frankrijk is.

Karpervissen Frankrijk ook aanrader voor vakantie met hele gezin

Een visvakantie om te gaan karpervissen in Frankrijk kan zowel individueel, in een groepsverband of met je gezin. Voor je kids is er vaak een willekeurige vorm van kinderanimatie en andere leuke activiteiten op campings. Frankrijk kent veel visgelegenheden, omringd door prachtoige natuur met mooie bossen, bergen en heuvellandschappen die tot de verbeelding spreken en mooie zonsondergangen en heldere nachten. Daarnaast is er een uitstekend gereguleerde visstand en zijn er enorme formaten van karpers. De wilde Franse vis is gelukkig minimaal gedresseerd, er is dus geen sprake van overbevissing.

Een goede tip is om je van tevoren et verdiepen in de regelgeving qua vissen in Frankrijk. Soms mag je bijvoorbeeld niet vissen met roeiboten, barbecueën aan de waterkant of je hond meebrengen. In Frankrijk is vis vangen via het ‘no kill principe’ een vereiste, je moet ze terugwerpen en niet opeten, bewaren of exporteren.