Magentoshop

Vijf zaken waarop een Magento webshop bouwer let

december 14, 2017

by — Posted in Internet

Als een webbureau een Magento webshop wil opzetten, is het belangrijk om alles goed voor te bereiden om een maximaal resultaat te bereiken. Daarom treft u hieronder vijf zaken waarop een Magento webshop bouwer let voordat hij voor u aan de slag gaat.

Zorg voor een betrouwbare partij om uw Magento-site te hosten. Kijk bijvoorbeeld bij andere webwinkels wie hun hostingpartner is en welke tools er beschikbaar zijn.

Wilt u een goedkopere standaard Magento template of juist een uniek vormgegeven design in de huisstijl van uw bedrijf? De voordelen van een gestandaardiseerde opzet is dat u sneller online kan en lagere aanloopkosten hebt, maar er misschien wel hetzelfde uitziet als de concurrentie.

Bepaal een menustructuur die goed werkt voor uzelf, de klant en niet te vergeten de vele zoekende of twijfelende bezoekers aan uw webwinkel. Bedenk of u een meertalige site wil en of u in dat geval in staat bent om in het klantcontact te reageren inde betreffende taal. Bepaal welke browser of browsers u met uw online winkel wil ondersteunen.

Denk goed na over uw keuze voor extensies

Het voordeel van Magento is dat er talloze extensies (modules) voorhanden zijn die u veel tijd en geld kunnen besparen. Toch moet u voordat ze worden gebruikt rekening houden met uw keuzes. Is bijvoorbeeld de laadtijd van een extensie wel snel genoeg en conflicteren de diverse extensies niet met elkaar? Hoe snel reageert de bouwer van de extensie voor ondersteuning als er problemen zijn?

Tot slot kunnen we stellen dat veel startende of minder ervaren ondernemers vaak terugkomen op hun keuze voor een simpele webshop die niet al te duur was. Na verloop van tijd blijkt vaak dat goedkoop duurkoop is. Bedenk bijvoorbeeld dat voor de hand liggende zaken als een creditcardbetaling of een productfilter niet altijd automatisch onderdeel uitmaken van een wat simpeler opgezette webshop.